III. Riczu Imre emlékverseny

Pénteken még nem volt sok kedvem eljönni erre a versenyre, a kritérium nem az én műfajom, de a csapat lelkes biztatására elindultam. Dani csapattársamnak nagy ambíciói voltak, gondoltam, hogy segítek, amiben tudok.

A helyszín Törökbálint. Az amatőr futam keretében 7 kört kellett megtenni a ~6 km-es pályán (összesen kb. 43 km):

A rajt késett egy kicsit. Jó helyre sikerült beállni, de indulásnál kissé hátracsúsztam (meg kéne tanulni pedálba becsatolni), végül sikerült azért előrébb helyezkedni. Első kör felénél csináltam egy szökéskísérletet, hogy kissé fárasszam a mezőnyt, meg Dani pihenhessen. Specziár Viktor ugrott rám, a kanyaroknál előrement, aztán nem sokkal később el is kaptak minket.

14445154_1771574596429912_5852134871336441244_o

Dani elszökött valahol a második körben, így mi nem álltunk előre vezetni. Volt, hogy nagyon hátracsúsztam, ami ezen a pályán nem volt ideális, mert a kanyarokat lassabban vettük be, nagyokat kellett kigyorsítani. Folyamatosan kerestem a lehetőségeket, hogy előrébb kerüljek.

Dani szökésben

Dani szökésben

Danit elkaptuk harmadik vagy negyedik kör környékén, ő nagyon kifáradt, de így lehetett előremenni vezetni. Az ötödik körben egy előrekerülési próbálkozásom közben maradt elég lendületem, hogy megpróbáljak szökni a lejtő előtt. Nagyon jól jött ki, mert a mezőny kissé elfáradt, és próbálták kifújni magukat, egy szekszárdi srácot kivéve. Fónai Peti (SZSZKE) jött velem, és szépen váltott vezetéssel mentünk egészen az utolsó kör emelkedőjéig. Tudtam, hogy itt dőlhet el, hogy utolér-e a mezőny, ezért nagyon megnyomtam, így sajnos Peti le is szakadt. Sokat kivett belőlem ez a megmozdulás, eléggé szenvedősen mentem tovább a szűk kanyaros részhez.

Én és a szekszárdi srác szökésben

Fónai Petivel szökésben

A célegyenesbe érve nem tudatosult még bennem, hogy ez az utolsó kör, ugyanis az előző körben, alig tudtam felemelni a fejemet a stucni bámulásából (a kolomp hangja se jutott el hozzám). Balról beelőzött Specziár Viktor, Kefe és Karcsi és akkor esett le, hogy ez a vége. Sajnos akkora sebességgel jöttek, hogy erőm már nem volt rájuk ugrani, így 5 másodperccel mögöttük gurultam be. Kefe és Viktor master korcsoportba tartoznak, így Karcsi első, én második lettem felnőttek (19-39 évesek) között. A dobogó kétharmadát sikerült ASE színekkel kifesteni!

Befutó: az abszolót/master nyertes Specziár, mögötte Karcsi látszik, én meg valahol Karcsin könyöke mögött kerülök ki lekörözötteket

Befutó: az abszolút/master nyertes Specziár, mögötte Karcsi látszik, én meg valahol Karcsi könyöke mögött kerülök ki lekörözötteket

Karcsi első, én második, Bozsik Bence harmadik

Felnőtt dobogó: Karcsi első, én második, Bozsik Bence harmadik

Fotók: Molnár Tamás, Hajdu Lili
Strava activity
Teljes eredménylista